Prečo sme sa rozhodli sladiť naše čokolády xylitolom:
ZLOŽENIE: KAKAOVÉ MASLO, XYLITOL, SUŠENÝ RYŽOVÝ SIRUP, TAPIOKOVÝ ŠKROB, LIESKOVÉ ORIEŠKY (MIN. 5 %), MORINGA (MIN. 3 %), STRÚHANÝ KOKOS, EMULGÁTOR: SLNEČNICOVÝ LECITÍN. OBSAH KAKAOVEJ ZLOŽKY V ČOKOLÁDE MIN. 40 %. OBSAHUJE ORECHY. ALERGÉNY: SÚ ZVÝRAZNENÉ V ZLOŽENÍ.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energetická hodnota / Energia |
2 300 kJ / 550 kcal |
Tuky |
45 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny |
27 g |
Sacharidy |
47 g |
z toho cukry |
3,7 g |
Bielkoviny |
1,3 g |
Soľ |
0,04 g |
Vyrobená na Slovensku metódou BEAN TO BAR od kakaových bôbov až po tabuľku čokolády
Moringa je jedna z najvýživnejších rastlín aké boli kedy objavené. Preto sa často označuje ako superpotravina.
Ide o strom, ktorého pôvod je v Himalájach a pestuje sa na obrovských plantážach napríklad v Južnej Amerike . Rastlinu možno svojim výzorom prirovnať k obľúbenému Matcha čaju, no svojimi vlastnosťami ho v mnohom predčí. To, čo je z nej najcennejšie sú malé zelené listy.
Moringa obsahuje skutočne vysoké hodnoty minerálov a vitamínov v porovnaní s inými potravinami:
Najdôležitejšie zložky moringy a ich účinok: